FAQ

draken

FAQ

Welke leer- of ontwikkelvragen zijn geschikt?
Moet ik één (groot) leerdoel hebben?
Hoe gaan we werken?
Is dit traject alleen geschikt voor acteurs?
Is de workshop elke keer hetzelfde?

Welke leer- of ontwikkelvragen zijn geschikt?

Alle leer- of ontwikkelvragen die verband houden met gedrag, interactie en de aansturing van gedrag. Alles wat te maken heeft met het uitbreiden van je gedrags- en gevoelsrepertoire. Met het verkennen en ontwikkelen van je expressie en expressiemogelijkheden in woord en gebaar. Veel dus.
Als je voor een keuze staat in je loopbaan, als je de balans op wilt maken, als je nog één keer wilt ‘knallen’ en je daarop wilt voorbereiden, als je al veel cursussen en trainingen hebt gedaan en een plek zoekt om dat allemaal samen te brengen, als je voelt dat je meer zou kunnen dan je nu doet, als je benieuwd bent naar wat je in huis hebt, als je wilt stretchen in je mogelijkheden, als je op zoek wilt naar je  , als je een nieuwe rol op je gaat nemen en bereid bent ‘te repeteren’.
Wil je weten of de workshop geschikt is voor jou? Neem gerust contact op.

Moet ik één (groot) leerdoel hebben?

Nee. Je kunt inbrengen wat je wilt. Soms weet je vooraf dat je een specifiek doel hebt, bijvoorbeeld het ontwikkelen van gedrag dat je nodig hebt om een bepaalde rol te kunnen vervullen. Of het verbeteren van je dialogen met anderen. Of het vergroten van je zeggingskracht in presentaties of gesprekken. Of het hanteren van je interne dialoog. Je kunt ook steeds een nieuw leerpunt inbrengen dat op dat moment voor jou relevant is.

Hoe gaan we werken?

Centraal staan de methoden en werkvormen die in het theater worden gebruikt. Je kunt je probleem in het spotlicht zetten. We kunnen teksten analyseren. We kunnen improviseren en ontdekken wat ‘aanbod accepteren’ betekent en wat het volgen van impulsen oplevert. We kunnen belangen onderzoeken en subtekst. We kunnen werken aan een goed verhaal. We kunnen onderzoeken wat de synopsis zou zijn van jouw leven als theaterstuk of filmscenario. We kunnen onderzoeken wat een dialoog tot een goede dialoog maakt. We kunnen uitwerken hoe jouw loopbaan tot een interessante ‘dramatische’ ontwikkeling kan komen. We kunnen uitwerken wat jouw rol zo karakteristiek maakt.  We kunnen inzichtelijk maken welke belangrijke personages een rol spelen in het stuk dat voor jou op dit moment belangrijk is en of er nog personages ontbreken. Voor elke onderzoeks- of ontwikkelvraag die je hebt, bied ik een geschikte werkvorm aan. Los daarvan reik ik oefeningen en situaties aan, die uitnodigingen tot onderzoek en experiment. Gezamenlijk leggen we de link met jouw situatie en werkpraktijk.

Is dit traject alleen geschikt voor acteurs?

Integendeel! Het gaat hier niet om acteervaardigheden. In het repetitielokaal is ruimte voor iedereen die iets te onderzoeken, te leren, te verdiepen, te stretchen, te innoveren of te kapitaliseren heeft.

Is de workshop elke keer hetzelfde?

Nee, de workshop is elke keer anders, omdat er andere mensen zijn met andere onderzoeksvragen. De werkvormen worden daarop aangepast. Werkvormen kunnen vaker terugkomen, maar de inhoud verandert dan wel doordat de werkvorm voor een andere onderzoeksvraag wordt gebruikt. Je zou de workshop dus meerdere malen kunnen volgen.

Zelf een andere vraag? Neem contact op.

 

 

 

 

Sinek-Golden-Circle